tisdag 30 juli 2019

Chans, drama för unga, SR

Jag har lyssnat på www.sr.se/dramaforunga serie "Chans" i 12 delar á 15 min, del 1-3 heter Stjärnfall, del 4-8 heter Parasiterna och del 9-12 heter Solstaden. Drama för unga hette tidigare Unga radioteatern. Serien på minner lite grann om Flugornas herre.

Manuset är skrivet av Dennis Magnusson och Sofia Fredén. Den handlar om ett samhälle som är på väg att gå i konkurs. Det är en dysopi. Medborgarna ska demonstrera mot makthavarna. Jenny bor med sin mamma Samantha och Ebba bor med sin mamma Susanne och storebror Petter. Samtidigt pågår tv-tävlingen Shooting star där Charlie försöker slå igenom. Det bildas ett medborgargarde som heter privata ordningspolisen "POP" med fd fritidsledaren Leif som ledare men som börjar missbruka och exkludera vissa personer. Det blir problem med vattnet och elektriciteten i samhället och människor blir sjuka. Ebbas mamma Susanne har ett litet torp och dit flyttar dem för att ta hand om sig själva och Jenny blir erbjuden att följa med. Samantha har blivit tillsammans med Leif och får ta del av det som finns. Charlie försöker att överleva på det enda sättet han kan. Susanne vill ta sig till Solstaden för att arbeta för att försörja barnen.

Serien är riktigt bra och går att lyssna från åk 4, men den kan upplevas som lite läskig. Då kan det vara bra att vänta med att lyssna på den till åk 6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar