måndag 13 mars 2017

Jonathan Tropper, 17 år -

Jonathan Tropper skriver väldigt bra böcker för en vuxenpublik. Jag har läst alla hans böcker som har blivit översatta till svenska. Det är många gånger som min familj har frågat vad jag skrattar eller småfnissar åt när jag har läst Troppers böcker. De flesta böcker har översatts till svenska av Erik MacQueen.

- Sju jävligt långa dagar 
Familjen Foxman överhuvud har dött och han bestämde att familjen ska sitta shiva, en judisk sorgevecka. Familjen är dysfunktionell och huvudpersonen Judd har ett kaotiskt liv.
Recension från DN: http://www.dn.se/kultur-noje/oavbrutet-roligt-med-tropper/

- Boken om Joe
Joe återkommer till staden han växte upp i. Men hans återkomst är inte populär....
Recension: http://bokhora.se/2007/the-book-of-joe-jonathan-tropper/

- Plan B
Boken hand lar om de fem collegevännerna som lever olika liv men som fortfarande har kontakt och koll på varandra. När det uppdagas att en av dem har ett allvarligt missbruk känner de andra att de måste i alla fall försöka hjälpa den som missbrukar att sluta med det. Då sätts Plan B igång.
Recension: http://bokhora.se/2007/bast-fran-stranden/

- Konsten att tala med en änkling
Doug har träffat sin stora kärlek Hailey men hon förolyckas efter knappt två års äktenskap. Kvar blir Doug med sin styvson Russ. Doug blir alltmer deprimerad och alkoholiserad men Dougs nära och kära försöker att få honom att komma över sorgen.
Recension: http://bokhora.se/2007/how-to-talk-to-a-widower/

- Fördelarna med en kollaps
Silver är en man i fyrtioårsåldern som har fått en stroke och som förbereder sig och sin lilla, lilla omvärld på att han ska dö.
Recension: http://bokhora.se/2013/one-last-thing-before-i-go-jonathan-tropper/

Flik: 17 år-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar